Studen innan vi skall på scen inför gospel konseren med gäst artisten Andreas Lundstedt

 Här sitter vi och värmer samt får en del information för hur hela konseren skall gå till. Vi är ju många och det är viktigt att kunna organisera oss så att det ser fint ut på scenen när vi skall sjunga tillsammans med Andreas Lundstedt.
 
 Nadja är en utav deltagarna på kören som har hängt med ett bra tag men först var det hennes mamma som började. Hon trivs med kören och har alltid varit med så henne fick jag mycket tips och information av. En utav hennes tips var att skriva i en lapp ordningen på låtarna som vi skall sjunga och klistra fast på sin vatten flaska som man kan ha med sig på scen. Sen är det bara att gå ut på scen och ha kul och se till att njuta.

 Här går alla runt i korridoren och sjunger och laddar inför scenen. Vi var så många att det var fullt i korridorerna och trappen det vissar hur stort intresset är för att sjunga i kör.  

Ni kan gå in på www.youtube.com DKSG"Stay the night" och se på våran fantastiska uppträddande. 

DiscoIdag är det konser och det kommer att glänsa utav disco och soul. Vi på dukansjungagospel skall uppträdda med Andreas Lundstedt vi sjunger hans lätar och soul det kommer att bli så härligt med 11 låtar och en härlig publik.

Vinterkväll

Én mörk vinterkväll idag, kallt och blöt ute. En bra dag att sitta ner och skriva lite text det är såna dagar som man kan få inspiration att få ner bra text. Så jag tog min block, papper och penna och började medans jag lyssnade på musik känslorna kom fram. Plötsligt så gickl tiden och jag skrev klart min text men den blev utan titel. Något som jag får klura ut ikväll eller imorgon. Sätter upp texten på min blogg imorgon.


Hurt


Har suttit och lyssnat på en ny låt med Pandora - Until the hurt is gone vilket kändes rakt in i hjärtat. Sitter parallellt och repar på låtarna som vi skall sjunga inför våran konser måndag med kören dukansjungagospel och musik är ju magisk. Alla känslor som väcks och får oss att känna efter det tror jag på. Hela min dag har varit så härlig och avslappnad att sjunga har fått mig att känna en sån lugn inombords.


En promenad med min vän

Idag har jag haft en fin dag då jag har varit med en nära vän ute och promenerat i Gamla Stan, Stockholm. Vi har inte träffats på länge bägge bor i samma stad men vi har inte tiden alltid att umgås. Med en riktig vän behöver man inte umgås med alltid utan man vet att den alltid finns där när man behöver varann. Vänskap för mig betyder något värdefullt det handlar om att ha förtroende inför varandra, respekt och tålamod. Att kunna vara ärlig mot sin vän och att bara finnas till. Det bästa är att vänner kan man välja själv. Efter våran promenad så fikade vi och pratade om allt sen så åkte vi hemåt var och en på sitt håll. Tänk vad lite man behöver för att må bra, min vän fick mig att le och känna mig glad. 

Sista repetitionen inför konseren.Här kan ni se hur stort gäng vi är inför konseren. Vi har 11låtar att leverera tillsammans så att vi har hållt på i 2,5timmar utan uppehållFullt fart på alla och jag kan säga det är första gången för mig och har aldrigt upplevt så trevlig stämmning och sånt jobb som vi alla lägger ner. Så se till att komma på våran konser nu.  

Konser

 

Nu är detta som gäller vi har konser med kören Dukansjungagospel den 28 November och vi kommer att ge gärnet. Ser fram emot detta för att det är min första termin som jag är med enligt erfarna medlemmar så blir det en succe. Så idag blir repetition så att allt sitter och allt blir till en upplevelse. Ser fram emot Andreas Lundstedt har alltid varit en stor idol och favorit i melodifestivalen för mig. Så all ni som läser detta kom och se oss och njut för att vi har hur kul som helst.


SoloHär är våran valda solo kör medlemmar som tillsammans med Gabriel Fross förbereder sig inför konseren den 28 November.

TextI en låt så är texten viktig vilket ger en känsla för att kunna skapa musiken till texten. Att kunna förmedla en sång med känsla är en konst. Har suttit idag och klurat ut detta vilket inte alls var svårt det är så härligt att kunna leva in sig i sången och man får en ah upplevelse vilket jag fick idag.


FikaHär sitter man på Måndagar och äter eller fikar ett trevligt gäng som är med i kören. Man kan se och höra hur trevligt de har och hur mycket det finns att prata om nu när våran konser närmar sig. 

Sång

Idag blev det väldigt mycket sång med Gabriel Fross. Vi gick igenom dem viktigaste låtarna och fick ihop det väldigt bra. Det känns nu som om låtarna sitter skall repa hela veckan.  

En mörk vinter kväll

Under denna mörka dagen så finns det inget bättre än att bara ligga och njuta i sängen med musik. Lite lugn och härliga klassiska favoriter som BACH, VIVALDI, PACHEBEL och MOZART med fler. Att kunna koppla bort allt och bara tänka positivt och njuta resten av kvällen. Prova själva med den musik som ni gillar och glöm inte använd stora hörlurar och ligg bara stila då slappnar man av.


Vänskap & musik

Har ordnat fler biljetter till min kollegor de tycket att det låter hur häftigt som helst att vi kommer ha konser den 28 November. De hejar på mig och kommer dit det känns verkligen som stöd. Min man och son som är 6år kommer också att närvara och det kommer vara en härlig upplevelse att min son skall se mamma sjunga. Nästa steg blir att han kanske också blir inspererad av mig och börjar sjunga nästa termin.


Måndagar

Idag skall vi sjunga med Gabriel Fross  alltid lika härligt. Vi skall ta med oss strumpor för att vi har en person på våran kör som jobbar på Stadsmissionen och nu på vintern så är det strumpor som är viktigt att få in. Så det är bara att ta med sig. Det känns alltid bra att göra något för andra man får alltid det tillbaks och folk minns en som alltid finns där. Uppskattning och omtanke är viktiga egenskaper. Vem ställde du upp för senast och hur vissade du det skriv eller kommentera? 


Musik

Torsdag är ju dagen innan Fredag och då kan man ju undra vad skall man lyssna på för musik då? Har ni några bra tips? Själv lyssnar jag på Lykke li Follow rivers.


Vänskap

En sann vän finns alltid där, lyssnar och ger alltid ett ärligt svar och råd. När livet rullar på så kan man alltid lita på sin vän. Vad har ni mina läsare för åsikter om vänskap? Vad är viktigt i ett vänskap?  


Musik

Idag har det varit en dag då jag har suttit och repat på låtarna som vi kommer att sjunga på våran konsert framför datorn. Låtarna Stay the night och Not a sinner nor a saint. Det kommer att bli hur bra som helst så har min dag varit idag med musik och god mat.


RSS 2.0